Hoito-ohjeet

Materiaalit ja hoito-ohjeet

Rakastamme kauniita kankaita ja neuloksia, jotka ovat miellyttäviä iholla ja tuovat pukeutumisen iloa. Toivottavasti tästä vaatteesta tulee sinulle yhtä rakas ja se palvelee sinua näillä hoito-ohjeilla pitkään.

Valitse villalle, silkille ja muille herkille materiaaleille niille suunniteltu hellävaraisempi pesuaine, joka ei sisällä valkaisuaineita ja entsyymejä. Silkkiä ja villaa sisältäviä vaatteita ei tule liottaa pitkään vedessä. Ennen pesua kannattaa kaikki vetoketjut ja napit sulkea, nauhat solmia sekä tarkistaa, ettei taskuihin ole jäänyt mitään ylimääräistä. Kuivata luonnonkuituiset vaatteet aina sisällä, suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta.

Seetripuun palat suojaavat villaa ja silkkiä tuhohyönteisiltä, sekä raikastavat säilytystilan ja vaatteesi luonnonmukaisesti.

Merinovilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Vesipesun tarpeessa oleva villa vaatii hellävaraisen 30 asteen villapesun ja kuivauksen tasossa. Pehmeälle villalle on ominaista kerätä luonnollista pientä nukkaa, mutta on helposti poistettavissa käsin tai villatuotteiden parhailla ystävillä, kashmirkammalla ja nukkaleikkurilla. Säilytä villatuotteita mielellään viikattuina ja suojassa hyönteisiltä. 

Silkki-puuvilla sekoitteet ja silkki | Nämä ylellisen pehmeät ja hengittävät materiaalit ovat lämmönsiirtokykynsä ansiosta viileitä kesällä ja lämpimiä talvella. Niille riittää monestikin pelkkä tuuletus, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa pese puuvilla-silkkiset tuotteet nurinpäin 30 asteen hienopesuohjelmalla. Silitys kahdella pisteellä nurjalta puolelta, vaatteen ollessa vielä hieman kostea. Silkkivaatteille suosittelemme hyvin hellävaraista käsinpesua ja kuivausta henkarissa, silitys kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Triasetaattisekoitteet | Triasetaatti (Soalon™) on muuntokuitu, jonka raaka-aineena käytetään puhdasta selluloosaa. Japanissa valmistetut kankaat ovat triasetaatin ja polyesterin sekoitteita. Niissä yhdistyy miellyttävä silkkimäinen tuntu, kestävyys ja helppohoitoisuus. Suosittelemme Sleek-tuotteille 40 asteen hienopesua ja silitystä kahdella pisteellä, Waffle ja Velvet-tuotteille 30 asteen hienopesua ja silitystä yhdellä pisteellä.

Puuvillasekoitteet | Collegetuotteet suosittelemme pesemään 30 asteessa nurinpäin (kutistumisvara max. 5%) ja muotoilemaan kosteana. Housut (98% puuvilla, 2% elastaani) ja 100% puuvillatuotteet suosittelemme pesemään 40 asteessa nurinpäin. Silitä puuvillatuotteet maksimissaan kahdella pisteellä ja mieluiten nurjalta puolelta. Valitse nestemäinen värilliselle pyykille tarkoitettu pesuaine. 

Kupro | Kupro on silkkimäisen pehmeä selluloosapohjainen muuntokuitu, eikä se juurikaan sähköisty. Kupro tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesulla nurinpäin (kutistumisvara 5%). Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä. Kankaalle on ominaista kovettua hieman pesun jälkeen, silitys auttaa pehmittämään kankaan tuntua. Ensisijaisesti suosittelemme tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä.

Koivuvaneri, sterling-hopea ja nikkelivapaa korumetalli | Koivuvanerin pintaan voi kerääntyä ajan myötä likaa ja rasvaa, kostealla liinalla tai pyyhekumilla voit varovasti pyyhkiä pinnan puhtaaksi. Hopea ja korumetallit tummuvat herkästi ajan myötä, mutta voit estää tummumista säilyttämällä korut omissa pakkauksissaan tai esimerkiksi Minigrip -pussissa, erillään muista koruista. Hopea- ja metalliosia voit kirkastaa ja hoitaa hopeakoruille erikseen kehitetyillä, kultasepänliikkeissä myytävillä puhdistusliinoilla. Vältä kontaktia kemikaaleihin, kuten hiuslakkaan.